Τετάρτη, 28 Μαρτίου 2012

Ο φόνος της μητέρας πατρίδας.Σε μεγάλα πανεπιστήμια ανά τον κόσμο παντελώς ανοήτως κυριαρχεί η άποψη ότι ο πατριωτισμός δεν είναι πλέον αρετή αλλά κακία. Ο Πλάτων μας είχε πει κάτι τελείως διαφορετικό.  Πλάτων… μητρός τε κα πατρς κα τν λλων προγόνων πάντων τιμιώτερόν στιν πατρς κα σεμνότερον κα γιώτερον  κα ν μείζονι μοίρ κα παρ θεος κα παρ’ νθρώποις τος νον χουσι…. Και από τον πατέρα και από την μητέρα και από όλους τους προγόνους και για τους ανθρώπους και για τους θεούς, (φτωχούς και πλουσίους λέγω εγώ) η πατρίδα υπερέχει.

Γεννούνται μεγάλα ερωτήματα.  Ποιος θέλει τον θάνατο της μητέρας;  Ποιός θέλει τα παιδιά να ορφανέψουν;  Ποιος θα επωφεληθεί από τον θάνατο της μητέρας;  Ποιος επωφελείται από τα ορφανά;

Όλοι γνωρίζουμε τις απαντήσεις.  Ας αμυνθούμε υπερασπίζοντας την Μητέρα μας.  Την κοινή σε εμάς μητέρα.  Την μητέρα πατρίδα.  Χωρίς πατρίδα δεν δύναται να υπάρξει πολιτισμός.

Επίσης, ας βοηθήσουμε και τα εξαδέλφια μας, όποια και αν είναι αυτά, όπου και αν είναι, ότι χρώμα και αν έχουν,  ότι γλώσσα και αν μιλούν, ότι θεό και αν πιστεύουν,  να χαίρονται και αυτά την δική τους μητέρα πατρίδα.  Είναι αδελφή της πατρίδας μας.
 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

Σύνδεσμοι σε αυτήν την ανάρτηση:

Δημιουργία Συνδέσμου

<< Αρχική σελίδα